Disc Golf is de frisbeesport variant van (bal)golf

Uitdagend en leuk. Ontspannen actief zijn in de buitenlucht met een tas vol frisbees!

DE POLE HOLE

Het eindstation van elke holeHet eindstation van een hole is niet een putje in de grond, maar een disc in de Pole Hole, een metalen mand met kettingen. In het Zuiderpark zijn 12 van deze manden te vinden.

EEN TAS VOL FRISBEES

Voor elke worp een andere disc.In plaats van clubs, heeft de speler een tas met diverse frisbee-discs. Voor de verschillende worpen (distance, approach en putt) wordt voor elke situatie de geschikte disc gekozen.

TEE-OFF = STARTPUNT

De eerste worp vanaf de TEE.Elke hole wordt gestart met de eerste worp vanaf de TEE. Hier vind je ook een Tee-Sign (RVS info-paneel) met alle details van de hole, zoals afstand, PAR, OB-zones en Pole Hole positie.

ELKE WORP TELT

Hoe minder worpen, hoe beter.Het uitgangspunt is om het parcours in zo min mogelijk worpen af te leggen, dus elke worp telt! Elke volgende worp wordt gegooid van de exacte positie waar de vorige disc geland is.

FOLLOW THE COURSE

Parcours met 12 uitdagende holes.Om de course correct te spelen, gebruik je de course-map (plattegrond). Als extra visueel hulpmiddel heeft elke Pole Hole een pijl die de richting aangeeft naar de volgende Tee.

PUTT = LAATSTE WORP

De laatste worp in de Pole Hole.De laatste worp (met putter-disc) wordt in de kettingen gemikt, zodat de disc in de mand beland. Dit noemen we de PUTT. Tel het aantal worpen, noteer de score... en door naar de volgende hole!

Een wereldwijde snelgroeiende sport

Disc Golf is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren ‘70 en wordt inmiddels wereldwijd door enkele tienduizenden mensen beoefend. Professionele spelers nemen jaarlijks deel aan landelijke competities, internationale toernooien en Europese en Wereldkampioenschappen.

Golf met frisbees

Disc Golf is in nagenoeg alle aspecten te vergelijken met balgolf, echter wordt het gespeeld met frisbee-discs. Een Disc Golf parcours bestaat uit 12 of 18 holes met verschillende afstanden, out-of-bounds (OB) zones en verplichte onderdelen. Het uitgangspunt is om het parcours in zo min mogelijk worpen af te leggen.

Sportief ontspannen en toch verbranden

Disc Golf is sportief uitdagend, ontspannend, laagdrempelig en een goedkope en perfecte manier om fit te blijven. Door de combinatie van lichamelijke inspanning in de buitenlucht en de mentale uitdaging van de sport, verbrand het lichaam ongemerkt veel calorieën op een plezierige manier.

Fit en in conditie blijven op een prettige manier

Het is één van de meest geschikte en levenslange fitness sporten in de wereld, omdat het op een prettige manier conditietraining biedt voor boven- en onderlijf voor jong en oud, man of vrouw. Disc Golf wordt gespeeld met rust, concentratie en respect voor de spelregels, medespelers en omgeving.

DISTANCE

APPROACH

PUTT

Gratis proberen?

Leen dan een Disc Golf set bij TOS Zuiderpark!

THIS IS DISC GOLF

Een impressie in beeld van een uitdagende frisbeesport